Központi Kórus

FELTÖLTÉS ALATT!

7 thoughts on “Központi Kórus
 1. Sziasztok! Egyetemi éveim alatt 1973 – 75 között voltam tagja az Egyetemi Kórusnak. Máig felejthetetlen időszak volt életemben. Jó lenne találni társakat, akik részesei voltak ennek a csodálatos időszaknak, akikkel megoszthatnánk az ekkor szerzett emlékeket.

 2. Szia Màrta, èn is csinàltam a Requiemet a kòrussal. Mezzo voltam, Herédi Anna. Szerintem 1972 volt, mert 1971 ben szüneteltem ètettsègi miatt. De szerintem többször volt elöadàsunk, matinèkat is csinàltunk.

 3. 1965-1969 között, középiskolás koromban voltam tagja a kórusnak. Fergeteges volt, nagyon sok élménnyel gazdagodtam. Miután a felsőfokú tanulmányaimat vidéken kezdtem meg, fájó szívvel, de véget ért kórustagságom. Azon kívül, hogy engem Edit néni vett a szoprán 2 szólamba, ám azt kértem, hogy inkább altos lehessek, csak ismételni tudnám az előttem szóló Vilcsek Adrienn által leírtakat.

 4. Kedves volt kórustagok!

  Èdesapám Deák Janos tagja volt a 70-es 80-as években a kórusnak. Emlékszik valaki ö rá? Illetve, vannak fényképek, videók örola?

  Üdvözlettel
  Fia Mor Janosch

 5. Sziasztok! 1971-73 között voltam a Központi Kórus tagja. Egy előadás időpontjával kapcsolatban kérném segítségeteket. Mozart: Requiemét adtuk elő a Zeneakadémián, ha jól emlékszem két alkalommal (?) Helmuth Steinbach és Ferencsik János dirigálta, valamint Cser Miklós, akivel kapcsolatban nem vagyok biztos a helyszínben. Az évszám szerintem 1972 volt. Tudtok segíteni a pontos évszámmal???? Előre is nagyon köszönöm.

 6. 1977-1987 Tíz csodálatos év az életemből. Ma is megtiszteltetésnek érzem, hogy tagja lehettem hazánk akkori egyik legjobb amatőr kórusának, különösképpen, hogy Rudi bácsi vett fel a szoprán 2 szólamba, és hogy tragikusan korai haláláig közelről is megismerhettem kimagasló művészi munkáját. A dalok amelyeket énekeltünk, a társaság amelyből sajnos már többen egy égi kórusban dalolnak, a próbák, szereplések, külföldi utak, TV és rádió felvételek, kórus versenyek életre szóló élményt jelentenek számomra amelyre ma is meleg szívvel gondolok vissza. Szép volt, jó volt, léleknemesítő volt ez az időszak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .