Úttörő tánckar

14 thoughts on “Úttörő tánckar
 1. Sziasztok!
  jo volt megtalàlni ezt az oldalt.
  èn is az uttorotanckarban tàncoltam 4 èvig 1975-1979 kozott.
  nagyon szèp idoszak volt

 2. Sziasztok!

  Mondhatnám, hogy újra hazataláltam 😀 Ami késik nem múlik 🙂
  Te hanyas vagy??? Szól a kérdés. A válaszom 69-es. Találtam korábbi bejegyzést, ismerős nevet. Az oldal elmentve, visszanézek később is 😀

 3. 1960-1964 között táncoltam a regős úttörőcsapatban. A 90-es évek elején találkoztam véletlenül Szirmay Béla bácsival aki eljuttatott hozzám egy színpadi fényképet. Csodálkoztam, hogy emlékezett rám. Valószínűleg az Ági néni csoportjában voltam. Kérdezem, ha vannak a régi időkről fényképek,nem lehetne e feltenni a honlapra? Jó lenne az unokáknak beszélni, és mutatni is valamit azokról az időkről. Frölich Árpin kívül sajnos csak néhány gyanúsan ismerős név akad, de általában nem emlékszem rájuk. Jó lenne emlékezni. Egy akkori társamtól megtanultam a Pangajó című dalt, és megőriztem magamban. Több mint 50 év után hallhattam meg az eredetit az Internet jóvoltából. Jó volna megköszönni neki. Üdvözlettel: Körmöczy Zsolt

 4. Szia/Sziasztok!
  Eszembe jutott meg nehany nev, nagyon remelem, hogy jol emlekszem!?
  1980- 1983 közötti Vadady Ágnes úttörő tánckarának tagjai voltak meg, Bagyinszki Edit, Fodor Szilvia, Király Szilvia, Lukacs Emoke? Bihari Krisztina, Szabo Ferenc (Ferike!?) es Molnar Attila is.
  Fantasztikus jo latni es olvasni a honlapot.
  Udvozlettel, Grosz Karoly

 5. Szervusztok !
  Eszembe jutott a repertoir, legalábbis azt,amit mi annak idején táncoltunk: Hidasmester-Rábai Lia
  Pásztor-szirmai
  Üveges-Vadady
  Pünkösdölő
  Sárközi leánytánc
  Tápéi darudübögő és körösztöző
  Varga Julcsa-Vadady
  Lippentős-Vadady
  Egyenlőre ennyi.
  Puszi Mindenkinek: Kati

 6. Sziasztok! Ma valamiért eszembe jutott: Hajnal se hasad, talpon a csapat…
  Így találtam rátok. 1961-68 közt voltam a tánckar tagja. Csupa szép emlék !
  Üdvözlök mindenkit ! Vera

  • Szia Vera !
   Nem tudom hova jutnak soraim, mert én most tudtam meg, hogy nem csak facebookon lehet csatlakozni. Nem láttunk 40 éve. Mi van Veled? Mi jól vagyunkl. Találkozhatnánk?

   Puszi Vadasokból az egyik /Mari/

 7. Sziasztok!

  De örülök, hogy ráakadtam erre a honlapra most, a napokban.
  Jó lenne valamilyen nagy, az egész egykori Művészeggyüttest érintő találkozót szervezni, hiszen a házon belül is annyi jó és baráti (sőt…) kapcsolatunk volt egymással, illetve más művészeti csoportokkal.
  Én 1976 és 1990 között rontottam a próbatermek levegőjét (én ’70-es korosztály vagyok), de jó barátságot ápoltam idősebb és fiatalabb társaimmal is.
  Töröm a fejem a helyszínen, az esetleges pénzügyi támogatás megszerzésén (hogy ne kerüljön nekünk sokba, vagy lehetőleg semmibe) és a programon.
  Ha van ötletetek akkor törjük közösen….
  De jó lenne újra együtt!

  Bródy Gábor

 8. Kedves KME Team, vagyis Talentum, szeretnem a kapcsolatot veletek ujra felepiteni, mint regi tancos tag. Örülnek, ha jövöbeli talalkozokon reszt vehetnek es ezekröl informaciokat kaphatnek.
  Mindenkit ölelek
  Szöllösi Alexandra
  alias Sura

 9. Szervusztok! A Kati összeállítását tegnap a Vrábelékénél még kiegészítettem, de ide is leírom a további neveket: Tóth Adrienn, Oláh Anikó, Nagy Zoltán, és én : Jeney Attila
  Üdv!

 10. 1980- 1983 közötti Vadady Ágnes úttörő tánckarának tagjai -ahogy és aki eszembe jut: Nagy Tünde, Gyúró Tamás, Seres Attila, Seres Károly Attila, Kiss Ferdinánd, Kis László, Papp Katalin, Csorba Erika, Laukó Tamás, Rikk János, Grósz Károly, Matécsa Tibor, Szöllősi Alexandra, … egyenlőre ennyi név ugrik be, de szerintem napokon belül tudjuk majd folytatni. Köszönjük az eddigi munkát!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Protected by WP Anti Spam

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .